ОСТАННІ НОВИНИ

Школярі Львівщини впродовж тижня в Польщі досліджували історію

|

Школярів Жовкви беруть активну участь в проекті «Дослідники історії – міжнародний шкільний обмін». Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

DSCF1453

 

Вже понад вісім років діє угода про співпрацю між Белхатовським повітом Республіки Польщі та Жовківським районом Львівської області України. Між двома районами, серед інших ділянок, налагоджено тісні зв’язки в галузі фізичної культури, спорту, молодіжної політики. На запрошення польської сторони жовківчани неодноразово побували в Белхатові, а представники Белхатовського повіту перебували на Жовківщині. Особлива увага обох сторін приділяється молодіжному обміну.

Упродовж 2015 року відділ міжнародної співпраці Белхатовського повіту за сприяння Міністерства закордонних справ Республіки Польща  успішно реалізовує міжнародний проект «Дослідники історії – міжнародний шкільний обмін». В рамках цього проекту молоді люди з України, Литви та Польщі мали змогу відвідати історичні місця Польщі, познайомитися з історією цієї держави та дізнатися чимало нового про її історичні постаті.

Перша група дітей віком 11-14 років під керівництвом головного спеціаліста сектору молоді та спорту Андріана Керницького в червні упродовж тижня перебувала Польщі. Вони відвідали міста Белхатов, Гнєзно, Познань, Вроцлав, Краків та Варшаву.

Ще одна група дітей віком 14-17 років нещодавно повернулася із Польщі, де перебувала з 26 вересня до 2 жовтня під керівництвом завідувача сектору молоді та спорту райдержадміністрації Ольги Калиновської. Протягом цього часу молодь здійснила захоплюючі екскурсії історичними місцями Польщі, мала змогу поспілкуватися з ровесниками із Литви та Польщі. Найбільший інтерес викликали екскурсії по стародавньому Кракові та на Народовий стадіон в місті Варшаві.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *