ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині запрацювала перша сучасна молочна лабораторія

|

У Львові відкрили сучасну лабораторію аналізу молока. Лабораторія запрацювала завдяки реалізації канадського проекту «Розвиток молочного бізнесу в Україні». Про це Львівському порталу повідомили у пре-службі ЛОДА.

лабораторія

«Ця надсучасна лабораторія дасть можливість не лише підтвердити якість молока та збільшити його переробку, а також допомагатиме переробникам освоювати нові ринки збуту. Крім того, завдяки дослідженням споживачі отримають якісне молоко», – зазначив перший заступник голови Львівської обласної державної адміністрації Ростислав Замлинський.

Як розповіли представники проекту, за місяць лабораторія проводить 2 тисячі проб, проте у перспективі заплановано аналізувати 10 тисяч зразків. Загальна потужність лабораторії складає 200 проб на годину.

Усі розрахунки здійснює комп’ютерна програма, а дані для аналізу та обробки інформації надсилають до Канади. Звідти висновки електронним варіантом отримує лабораторія. Опісля результати розміщують на спеціальному сайті, доступ до якого отримує замовник. Слід зазначити, що вся інформація є закодованою і лаборант не знає, з якого господарства досліджує молоко. Усі лаборанти проходили стажування у Канаді.

лабораторія1

Окрім показників якості молока, зокрема вмісту жиру, білка та лактози, можна визначити і наявність захворювання у корови. Завдяки таким дослідженням можна зберегти 2-3% поголів’я худоби.

«Ми відкриті до співпраці з усіма виробниками молока, але надаємо перевагу дрібним господарствам, які працюють з нами через систему кооперації. Ми хочемо навчити їх працювати так, щоб молоко мало високу якість і наші переробники могли продавати продукцію не лише в Україні, а й у країнах Європи», – розповів директор Львівської аграрної дорадчої служби Іван Паньків.

До речі, лабораторією вже зацікавилися не лише місцеві виробники, а й представники з інших регіонів нашої держави, зокрема Київської, Житомирської та Черкаської областей.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *