ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові прийомним батькам покажуть, як треба виховувати дітей

|

Упродовж 5-9 жовтня Львівський обласний центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проводить навчання кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни та піклувальники. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

прийомні

Загалом навчаються 20 осіб: 2 сім’ї – претенденти у прийомні батьки та 16 кандидатів в опікуни чи піклувальники.

“Курс складається з 6 тренінгів, які мають послідовний характер та зміст. Учасників, які пройдуть весь курс навчання і збережуть бажання взяти у свою сім’ю дітей із закладів державної опіки, можна вважати підготовленими для реалізації даної роботи – створення прийомної, опікунської сім’ї чи ДБСТ”, – розповів  директор Львівського обласного центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ярослав Бордіян

За словами Ярослава Бордіяна, основну увагу тренери під час навчального процесу, окрім вивчення законодавчо-нормативних документів, приділяють подоланню негативних наслідків втрат, страждань, кризових станів батьків. Також претендентам у прийомні батьки розповідають як забезпечити стабільність в житті дитини-сироти та як встановити з нею контакт.

До речі, це уже третє навчання, яке проводить Центр у 2015 році. Проте до кінця року заплановано організувати ще одне навчання кандидатів у прийомні батьки, батьки-вихователі, опікуни чи піклувальники, участь в якому візьмуть 35 осіб.

Фото: Соціалньі мережі

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *