ОСТАННІ НОВИНИ

Школярі Львівщини вирушать шляхами українських Героїв

|

Школярі Львівщини подорожуватимуть місцями національно-визвольних змагань та відвідають музеї, експозиції яких висвітлюють боротьбу українців за Незалежність та діяльність національних Героїв. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ЛОДА.

8

За словами начальника відділу соціального захисту і виховання департаменту освіти Львівської облдержадміністрації Лесі Солтис, екскурсії розпочнуться після осінніх канікул та триватимуть упродовж двох тижнів. Участь у заході візьмуть понад 30 тисяч учнів 6 – 11 класів з усіх районів Львівщини.

«Серед пріоритетних напрямків патріотичного виховання молоді є подорожі до місць, пов’язаних з видатними постатями, які відіграли ключову роль у державотворчому процесі нашої Батьківщини. Завдяки таким екскурсіям, учні зможуть більше дізнатися про боротьбу українців за Незалежність. Також подорожі сприятимуть шанобливому ставленню до наших Героїв», – розповіла Леся Солтис

Зокрема, школярі відвідають  Національний музей-меморіал жертв окупаційних режимів «Тюрма на Лонцького», меморіальний музей Романа Шухевича, музей Степана Бандери, музей визвольної боротьби України.

Окрім того, учні зійдуть на гору Маківка, а також зможуть розробити власні маршрути. Єдина умова – подорож має проходити місцями національно-визвольних змагань українського народу.

За даними чиновниці, 50% витрат на пальне та вхідні квитки для учнів компенсують за рахунок бюджетних коштів. Загалом на цю програму в обласному бюджеті передбачено 300 тисяч гривень.

Фото: zik

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *