ОСТАННІ НОВИНИ

Ринок праці України починає оговтуватися

|

Протягом третього кварталу 2015 року на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна було опубліковано 45 тисяч вакансій та 125 тисяч нових резюме. Під час цього періоду на ринку праці спостерігалась умовна стабільність та незначне зростання кількості вакансій у деяких професійних сферах. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі HeadHunter Україна.

Робота пошук

За даними аналітиків, ринок оговтався після курсових і фінансових потрясінь минулого півріччя, і переважна більшість компаній працюють на забезпечення стабільної роботи в кризових умовах. Найбільше вакансій на ринку праці – для молодих спеціалістів, програмістів та спеціалістів із продажу.

У третьому кварталі 2015 року кількість нових вакансій збільшилась на 14%. Найбільше нових вакансій з’явилось у таких професійних сферах, як «Продажі», «Робота для молодих спеціалістів», «Видобуток сировини», «Спортивні клуби і фітнес», «Адміністративний персонал».

Найменш динамічно збільшувалась кількість вакансій для державних службовців і працівників НГО (неприбуткових громадських організацій), керівників та топ-менеджерів, спеціалістів у сферах «Консультування», «Медицина» і «Страхування».

У третьому кварталі 2015 року на сайті hh.ua було розміщено приблизно стільки ж резюме, скільки й у попередньому кварталі. Значного підвищення активності пошукачів у цьому періоді не спостерігалось. Найактивніше розміщали дані про себе медики, освітяни і науковці, молоді спеціалісти, працівники сфери краси та помічники по дому і господарству. Найменш активно, порівняно і з другим кварталом, роботу шукали робітники, страхові агенти, логісти, державні службовці та співробітники банківської сфери.

Порівняно з попереднім кварталом найменше нових вакансій з’явилось у Волинській, Одеській і Дніпропетровській областях. Найактивнішими роботодавці були в Закарпатській, Івано-Франківській, Чернігівській, Кіровоградській і Тернопільській областях. А от пошукачі були найбільш активними в Чернігівській, Житомирській, Івано-Франківській, Закарпатській та Запорізькій областях. Саме тут розмістили найбільше нових резюме порівняно із попереднім кварталом. Найменше нових резюме було у Волинській, Дніпропетровській, Вінницькій областях, Києві та області.

Окремо зауважимо про стан ринку праці у зоні АТО. Кількісно у Донецькій та Луганській областях помітні позитивні зміни – збільшилась кількість вакансій. Але якісний аналіз показує, що це збільшення відбулося за рахунок активізації роботодавців, що пропонують віддалену роботу в сфері телемаркетингу, а також за рахунок компаній, що пропонують роботу з переїздом. Внутрішніх вакансій в області не більше кількох десятків. У таких випадках найчастіше йдеться про роботу на звільнених територіях або про роботу в гуманітарних місіях.

Структура пропозиції на ринку праці фактично не зазнала змін. Як і в попередніх періодах, найбільше резюме розміщають молоді спеціалісти, ІТ-спеціалісти, менеджери з продажів та фінансисти. У третьому кварталі п’яте місце в рейтингу за кількістю резюме належить кваліфікованим спеціалістам у виробничій сфері, які всього лиш на 1% обігнали адміністративний персонал, що цього разу не потрапив до ТОП-5.

13

Зауважимо, що порівняно з попереднім кварталом значно збільшився відсоток вакансій для продавців (з 23% до 31%), для молодих спеціалістів (з 8% до 18%), фактично не змінилась питома вага вакансій для ІТ-шників (було 21%, стало 18%). У цілому рейтинг професійних сфер, у яких роботодавці розміщають найбільше вакансій, не змінився.

14

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *