ОСТАННІ НОВИНИ

Прапор «Небесної Сотні» подарували у музей Львова

|

У понеділок, 5 жовтня, майданівці Левко та Андрій Скоп подарували Музею Національно- визвольної боротьби у Львові революційний прапор, який під час Майдану висів на мості на Інститутській. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Народного контролю».

3

За словами митця Левка Скопа, цей прапор віднайшли у залишках барикад, після подій на ЄвроМайдані.

«Ще під обстрілами я побачив даний прапор. Він  висів на мості. Потім  на ньому написали балончиком «Вічна слава. Небесна Сотня». Після усіх подій, коли повернуся на майдан, побачив цей прапор у залишках барикад. Тремтячими руками акуратно дістав його і зберігав у своїй майстерні . Разом з своїм сином Андрієм прийняли рішення подарувати його музею визвольних змагань. Зараз ми відзначаємо річнинцю Революції на Граніті, тому вирішили цією акцією привернути увагу до тих героїчних подій. Адже вже обидві революції об’єднала самопожертва молоді, про яку нагаються не згадувати і взагалі забути. Подібні реліквії повинні постійно нам нагадувати про силу духу української молоді», – розповів Лев Скоп.

4

«Цей прапор – свідок подій на Майдані. Він зберігає пам’ять тих похоронів, які були на Майдані. Та й взагалі тих людей, які пройшли через Майдан», – додав Андрій Скоп.

5

Окрім майданівського прапора, член депутатської групи «Народний контроль» у ЛМР Сергій Бащук передав музею унікальні фотографії акції протесту «Революції на граніті».

Фото: НК

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *