ОСТАННІ НОВИНИ

Завершується реконструкція проспекту Чорновола: будуть велодоріжки та озеленення

|

На проспекті Чорновола у Львові тривають роботи з облаштування громадського простору. Цю територію мають намір озеленити та облаштувати для велосипедистів і пішоходів. Про це з місця події інформує кореспондент Львівського порталу.

ccnqqll_0f92d

Це два проекти, які об’єднали в один: перший стосується велодоріжок, другий – хідників  та озеленення.

Вартість велодорожнього проекту складає 2 млн 400 тис, тротуари і озеленення обійдуться у 3,5 млн грн. Варто додати, що ініціативу озеленення проспекту Чорновола активно підтримали львів’яни, які пожертвували 48 тис. грн.

Роботи з реконструкції стартували 27 серпня. За цей час на ділянці від вулиці Під Дубом до вулиці Липинського зрізали 24 дерева, з яких 14 – аварійні. Натомусть обіцяють висадити 360 низькорослих кущів та 32 нові дерева – платани (одне коштує 1 400 грн) Щодо кущів, то тут планують сформувати лінію, завдовжки 180 м, по 2 саджанці на метр.

«Раніше тут росли старі тополі, ці дерева швидко старіють та трухлявіють, а їхнє коріння дуже руйнує тротуар», – розповів працівник департаменту розвитку, експерт з озеленення Олександр Шутюк.  Як він резюмував, зрізані дерева були в аварійному стані та повпускали коріння а асфальт. За його словами, проектом передбачили відділити велодоріжку від дороги кущами, а від тротуару – деревами.

Що ж до велодоріжок, то вони пролягатимуть від вулиці Липинського та до вулиці Під Дубом, по 700 метрів в обидві сторони.

«У Львові вперше збудований неперерваний маршрут від спального району до центру міста. Він з’явиться у нас до кінця року, тому що ще будується велодоріжка на вулиці Богдана Хмельницького , Чорновола. Ще мають проводитися роботи на площі Різні. Відтак отримаємо 10-кілометровий маршрут ( в дві сторони) від Збоїщ до площі Міцкевича», – розповів радник міського голови з питань розвитку вело інфраструктури Олег Шмід.

Додамо, що реконструкцію проспекту Чорновола мають завершити до середини жовтня.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *