ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові визначили найкращих «Репортерів надії в Україні»

|

У Львові 3 жовтня відбулося вручення нагород переможцям ІV Всеукраїнського конкурсу «Репортери надії в Україні». Серед 34 конкурсних матеріалів були відібрані 12 найкращих, які посіли перше, друге і третє місця у тематичних номінаціях: «суспільство», «економіка», «культура» та «релігія». Про це Львівському порталу повідомили організатори події.

репортери

Переможцями у категорії «Релігія» стали:

ПЕРШЕ місце – матеріал Ірини Березовської – «Не закривайтеся в своєму болю!» (газета “Львівська пошта”, Львів)

ДРУГЕ місце – матеріал Ірини Кондратюк – «Богдан та Романа Максимовичі»: У нашу сім’ю подаровано любов» (Журнал “Кана” м. Львів)

ТРЕТЕ місце – матеріал Ірини Березовської – «Золотих хрест Олі Ноженко» (газета “Львівська пошта”, Львів)

У номінації «Cуспільство»:

ПЕРШЕ місце – сюжет Віти Долик — «Особливий погляд: Таємниці воєнного тилу» (Телеканал ZIK, Львів)

ДРУГЕ місце — сюжет Євгенії Коваленко — «На волонтерському фронті — спецвипуск програми “Крупним планом”» (Телеканал новин 24, Київ)

ТРЕТЄ місце — репортаж Ольги Цвігуненко — «Дитячий психіатр з Полтави, створила проект “Терапія природою” для лікування дітей, хворих на аутизм» (Інтернет-видання Natemu.info)

У номінації «Культура»:

ПЕРШЕ місце – матеріал Софії Богуцької — «Надія Надеждівки: Музика об’єднала дітей сільської школи в оркестр» (Телерадіокомпанія “Стерх” (11 канал), Дніпропетровськ)

ДРУГЕ місце – матеріал Романа Горбика – «Українське кіно в Швеціїї: Вдягаємо манжети» (Інтернет-видання “Лівий берег”, Київ)

ТРЕТЄ місце – матеріал Світлани Рябошапки – «Музей Шевченка зробили доступним для неповносправних» (Телеканал «5 канал», м.Київ)

У номінації «Економіка»:

ПЕРШЕ місце – сюжет Юлії Ярмоленко – «Американці переходять на “зелені” офіси» (Телеканал “ICTV”, Київ)

ДРУГЕ місце – матеріал Дар’ї Каленюк – «Простий рецепт подолання корупції в Україні» (інтернет-сайт «Voxukraine.org»)

ТРЕТЄ місце – сюжет Тетяни Коваленко – «Село Гнідинці на Чернігівщині отримує мільйонні прибутки на україньких нафті та газі» (Телеканал «1+1»,Київ)

Автори матеріалів, які посіли перші місця у кожній з номінацій, отримали сертифікат на суму 3000 гривень, а також статуетки. Автори матеріалів, які зайняли другі і треті місця – призи і дипломи учасників конкурсу.

Координатор конкурсу “Репортери надії в Україні” Олеся Барчук зазначила, що філософія конкурсу дуже проста — шукати серед медійного простору ті журналістські матеріали, які несуть людям надію. Журналісти мають вміти показати не тільки проблеми, але й орієнтири та ініціативи, які можна запроваджувати у власному житті.

«Репортери мають бути служителями правди і справедливості. Це є колосальна відповідальність на плечах журналістів. Ви можете поставити на добру путь або знищити за одну хвилину! Злі вістки легше продаються… Попри все, будьте свідомі цієї відповідальності. Будьте добрими людьми і служителями добра» – під час церемонії вручення нагород звернувся від організаторів о. д-р. Іван Дацько, президент Інституту екуменічни студій Українського католицького університету.

Нагадаємо, що конкурс «Репортери надії в Україні» – це конкурс на кращу статтю, репортаж або програму, яка є «інформацією-носієм рішень» (інформація, яка не лише представляє важливі питання сучасного суспільства, а й дає на них конкретні відповіді і показує шляхи вирішення проблем та спонукає людей до дій).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *