Порошенко нагородив за мужність 24 військовослужбовців

|

Президент України  Петро Порошенко підписав указ про відзначення державними нагородами військовослужбовців, які виявили особисту мужність і високий професіоналізм у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі президента.

zamu

Всього до нагороди представлено 24 військовослужбовців, з них 14 – посмертно. Серед нагороджених 22 військовослужбовці Збройних Сил України та двоє – Міністерства внутрішніх справ України.

Орденом Богдана Хмельницького IIІ ступеня нагороджений посмертно полковник Юрій Цісарук – начальник розвідки управління ракетних військ і артилерії оперативного командування «Захід» ЗСУ.

Полковник Цісарук шість разів був у відрядженні в зоні проведення антитерористичної операції. За період з липня 2014 року по липень 2015 року багато разів брав участь у бойових діях. 5 липня 2014 року особисто здійснював управління вогнем артилерійського дивізіону 26-ї артилерійської бригади в районі н.п.Сокільники Луганської області, в результаті чого було знищено танк та два БМП противника та понад 15 терористів. 6 листопада 2014 року керував самоходним артилерійським дивізіоном 80 ОАМБ в районі н.п.Пришиб Луганської області. В результаті бою було знищено понад 20 терористів. 8 листопада 2014 року здійснював управління артилерійською батареєю 24 ОМБ в районі н.п. Фрунзе Луганської області. В результаті бою було знищено 2 міномети та 8 терористів. 12 липня 2015 року під час перевірки рубежів оборони полковник Цісарук Ю.М. підірвався на невідомому вибуховому пристрої та помер в результаті отриманих поранень.

Орденом «За мужність» III ступеня відзначено старшого солдата Андрія Гуменюка, навідника танку 2-го окремого танкового батальону 53 ОМБ. 18 січня 2015 року у складі екіпажу солдат брав участь в бою в районі Путилівського мосту на околицях Донецька. В результаті бою було знищено 3 ворожих танки, 2 автомобілі, склад боєприпасів. Під час бою був важко поранений. Серед нагороджених орденом «За мужність» III ступеня також командир цього екіпажу старший сержант Анатолій Ткачук та механіки-водії Сергій Кушнір і Дмитро Костецький.

Фото: volynnews.com

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *