ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині розпочалися Дні освіти дорослих

|

З 5 до 10 жовтня на Львівщині відбуватимуться Міжнародні дні освіти дорослих. Головна мета – сприяти формуванню в українському суспільстві розуміння цінності освіти дорослих і освіти упродовж всього життя, та підвищенню спроможності організацій, які надають послуги в цій сфері. Сьогодні це той ресурс, яким можуть користуватись люди для підвищення рівня добробуту власного життя, сім’ї, свого регіону та країни в цілому. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

td2

«Ми всі добре розуміємо, що в умовах децентралізації можуть утворитися громади, де професійну освіту буде складно організувати. Тому завдання для влади на регіональному рівні – забезпечувати та підтримувати на місцях тих людей, які захочуть навчатися в дорослому віці. І дуже важливою в цьому плані є промоція та мотивація людей», – зазначила директор департаменту освіти і науки Львівської ОДА Олександра Небожук.

Також вона розповіла, що у рамках днів освіти дорослих відбудеться телеміст, численні круглі столі, відкриті конференції, форум з освіти дорослих, які пройдуть на базі різних установ м. Львова. Завершальним заходом стане Фестиваль освітніх послуг для дорослих і ярмарок вакансій, котрий проводитиметься в Палаці мистецтв м. Львова у співпраці Національної академії педагогічних наук, DVV International в Україні із Західноукраїнським ресурсним центром «ЗУРЦ» і Львівським обласним центром зайнятості.

Провайдери освітніх послуг представлять широкий спектр можливостей для населення Львівщини, зможуть обмінятись досвідом, а гості – знайти роботодавця або проектну мрію, ознайомитись з технологіями та можливостями освіти дорослих, взяти участь у майстер-класах з народної або професійної творчості. А на ярмарку вакансій місцеві роботодавці зустрінуться з людьми, які шукають роботу.

Довідка:

Україна з 2000-го року бере активну участь у міжнародній акції «Дні освіти дорослих», що проходять у більш ніж 50 країнах по всьому світу. Ідея «Днів освіти дорослих» зародилася в 1992 році в Національному інституті безперервної освіти дорослих (NIACE) у Великобританії. На п’ятій конференції ЮНЕСКО в Гамбурзі в 1997 році більше 1,5 тисячі представників міністерств освіти, урядових та неурядових організацій, фондів, дослідницьких центрів з усіх континентів рекомендували проведення ДОД в усіх країнах світу.

Освіта дорослих охоплює як систему формальної освіти, так і неформальної, з метою підвищення кваліфікації та перенавчання, розвитку громадянської участі і демократії, посилення підтримки соціально незахищених груп в їхній інтеграції у суспільство і персонального росту.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *