ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині планують відкрити два дитбудинки сімейного типу

|

До кінця року у Львівській області запрацює ще два дитячі будинки сімейного типу  – їх відкриють на базі діючих прийомних сімей у Бродівському та Сокальському районах. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

дитбудинок

“Зараз у кожній із цих прийомних родин виховується по чотири дитини-сироти. Передбачено, що у новостворених ДБСТ мешкатиме до десяти дітей. Будівництво ще двох дитячих будинків триває в селі Пнікут Мостиського району. Їх відкриють у квітні 2016 року. Слід зазначити, що в Пнікуті уже функціонує п’ять дитячих будинків сімейного типу і на їхній базі  планують створити дитяче містечко “Країна дитячих мрій”», – зазначив начальник служби у справах дітей Львівської облдержадміністрації Володимир Лис

Крім того, за кошти обласного бюджету  будують ще два дитячих будинки сімейного типу в смт. Бірки Яворівського району та с. Солонсько Дрогобицького району. Їх планують відкрити також у 2016 році.

Станом на 2 жовтня 2015 року в області функціонує 30 дитячих будинків сімейного типу в яких виховується  212 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування та один дитячий будинок сімейного типу, який переїхав із зони проведення антитерористичної операції в якому проживає 6 дітей зазначеної категорії.

Фото: dobrosvit.org

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *