ОСТАННІ НОВИНИ

Львівський театр імені Лесі Українки покаже моновиставу про любов до Батьківщини

|

У  Львівському драматичному театрі імені Лесі Українки 10 жовтня презентують моновиставу про любов до батьківщини – «Лондон». Про це Львівському порталу повідомили організатори.

unnamed (2)

Як зазначає команда Першої сцени сучасної драматургії Драма.UA,  це п’єса про білоруського сантехніка Гєну, що потрапляє в Лондон. Її режисер – Павло Ар`є, грає – Ярослав Федорчук, текст – Максим Досько.

«Досько досліджує поняття патріотизму через співставлення досвідів головного героя вдома (у Мінську) і на чужині (у Лондоні). Поетизуючи рутину і буденність, Досько натякає, що батьківщина – це місце повторюваності щоденних практик, що викликають почуття безпеки і комфорту, а ретельна боротьба з міськими нечистотами є, часом, найвищою формою патріотизму. Автор ніжно і тонко описує реалії сучасного Мінська. Лондон постає як нарізаний слайдами і змішаний з внутрішніми переживаннями туристичний путівник», – зазначають організатори.

Водночас зазначають, що ім’я Максима Доська з’явилося у театральному світі раптово і зовсім нещодавно. «Його тексти, які важко вписуються у класичні драматургічні канони, викликали інтерес після того як стали переможцями кількох драматургічних конкурсів. У 2014 році Досько отримав Гран-прі на VII Міжнародному конкурсі сучасної драматургії «Вільний театр» за п’єси «Радіо Культура»,  «І співчуття умить відкрило їй», «Титан». П`єса «Лондон» потрапила в шорт-ліст Фестивалю «Любімовка» 2014 року. Творчість Доська – це світла сторона нової драми. Його герої – це безмежної внутрішньої чистоти, тонкої організації і порядності будівельники та інженери. Злу, брутальності і бруду, що притаманні новій драмі, Досько протиставляє чарівну простоту людського життя, яка існує поза межами дискурсу добробуту і успішності. Досько заворожує майстерним описом реалій сучасної Білорусі, що нав’язує до України і всього пост-радянського простору», – додали організатори.

Відтак усіх львів’ян запрошують 10 жовтня о 18 годині на моно виставу «Лондон».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *