ОСТАННІ НОВИНИ

Іздрик презентує поетичний «Календар любові» у Львові

|

У львівській книгарні «Є» 8 жовтня о 18 годині презентують книжку Юрка Іздрика «Календар любові», яка вийшла у «Видавництві Старого Лева». Про це Львівському порталу повідомили організатори.

771a6d8-2

«З віршами треба прокидатися, під них варто засинати: 365 днів і ночей на рік», – вважає Юрко Іздрик. Відтак, щоб не збитися з ліку поетичних рядків, письменник склав спеціальний «Календар любові».

Завдяки «Календарю» читачі точно знатимуть, який вірш пасує для спекотних літніх днів, а який – для холодних зимових ночей. Поетомани Львова зможуть потрапити на персональну консультацію з любовно-літературних справ, яку проведе Іздрик.
«Календар любові» – книжка, яка певною мірою придумала, виносила і написала себе сама, – каже Іздрик. Коли три роки тому мене накрила графоманська хвиля майже щоденного віршування, я й гадки не мав, скільки це триватиме, які теми, настрої, образи і форми домінуватимуть, який врешті-решт масив текстів виникне, і вже напевне не планував собі жодних книжок. Починалося все доволі безневинно — от просто собі пісні закоханого трубадура. Проте за ці три роки сталося стільки всього – і в особистому житті, і в житті цілої країни, – а вірші все не закінчувалися, щоденне письмо стало майже звичкою, в тему кохання невблаганно проникала тема війни… 365 віршів, які ввійшли до цієї збірки – це такий умовний рік, упродовж якого стаються неймовірно важливі речі, змінюється людина, змінюється її бачення світу, змінюється сам світ. Одне слово – календар. А все ж «Календар любові» Любові, не чого іншого… Любові, яка єдина здатна зрозуміти і прийняти нестерпність буття і – що найважливіше – надати йому, буттю, осмисленість і сенс», – каже Іздрик.

Фото: life.pravda.com.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *