ОСТАННІ НОВИНИ

Відзавтра у зоні АТО мають розпочати відвід озброєння

|

Президент Франції Франсуа Олланд говорить про досягнення домовленостей у Нормандському форматі і про відвід від лінії зіткнення легкого озброєння «з початком завтрашньої доби». Щодо важкого озброєння повинен розпочатися такий же процес. Про це повідомляє УНІАН.

im578x383-!

За його словами, переговори були присвячені імплементації Мінських угод, яке розглядалося у «чотирьох вимірах».
Першим виміром він назвав безпеку. «Ми хотіли мати гарантії, що відвід легкого озброєння, який було не так давно погоджено, міг би розпочатися з початком завтрашньої доби, і щоб по важкому калібру розпочався такий же процес», – сказав Олланд.

Іншим аспектом він назвав безпечний та вільний доступ Спеціальної моніторингової місії «до всієї території України». Також розпочнуться заходи з розмінування, а безпілотники продовжать свої польоти, додав Олланд.

«Сьогодні ми могли піти на подальші кроки, щоб не було жертв від такого драматичного конфлікту», – наголосив президент Франції.

Нагадаємо, що нині відбулися переговори у Нормандському форматі, які пройшли за участю президентів України, Росії та Франції Петра Порошенка, Володимира Путіна, Франсуа Олланда та канцлера Німеччини Ангели Меркель.
 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *