ОСТАННІ НОВИНИ

Штати скасували мита для низки українських товарів

|

Українські експортери з 1 жовтня 2015 року до кінця 2017 року знову отримали право поставляти в США запасні частини до залізничних локомотивів, моторних вагонів трамваїв або рухомого складу без стягування імпортних мит. Про пише УНІАН з посиланням на прес-службу Міністерства економічного розвитку і торгівлі України.

Україна - США texty.org.ua

Згідно з повідомленням прес-служби Міністерства, Україна також отримала право безмитно постачати в США ще дві товарні групи: макуху та інші тверді залишки виділення жирів та олії з насіння соняшника, а також інертні гази, крім аргону.

За даними прес-служби, повернення безмитного режиму ввезення цих товарів став можливим після того, як Адміністрація президента США в результаті поданого українською стороною в кінці липня запиту повернула їх під дію Генералізованої системи преференцій США (ГСП).

Зокрема, 30 вересня цього року Офіс торговельного представника США оголосив, що за результатами перегляду переліку товарів Адміністрація президента США прийняла рішення про повернення певних товарів українського експорту в США під сферу дії ГСП, яка надає можливість їх безмитного ввезення на територію США.

«Цей крок дозволяє потенційно збільшити експорт української продукції в США і надає додаткові конкурентні переваги український продукції», – цитує прес-служба заступника міністра – торгового представника України Наталію Микольську.

Мінекономрозвитку нагадало, що в 2014 році США імпортували зазначені українські товари на суму понад 37 млн дол., при цьому було сплачено понад 800 тис. дол. митних зборів.

Фото:

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *