ОСТАННІ НОВИНИ

В наступному році на Львівщині проведуть понад 30 тисяч мистецьких заходів

|

Обласний департамент з питань культури, національностей та релігій впроваджуватиме нову концепцію роботи та розвитку народних домів Львіщини. Зокрема, нова стратегія передбачає, що у кожному населеному пункті нашого краю щонайменше двічі на місяць відбуватимуться культурно-мистецькі заходи із залученням артистів театру, майстрів народної творчості, художників, музичних та танцювальних колективів. Загалом за рік заплановано провести понад 33 тисячі додаткових мистецьких заходів. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

hopak

«Ми напрацювали широкий перелік заходів та культурно-мистецьких подій. Також врахували побажання дітей, молоді, людей середнього та похилого віку. Відповідно будь-хто знайде цікаві для себе події», – розповіла директор департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської облдержадміністрації Христина Береговська.

Зокрема, у кожен народний дім Львівщини завітає мандруючий професійний та аматорський кінотеатри. Для перегляду буде запропоновано стрічки української анімації для дітей, сучасна українська кінематографія та архівні стрічки з фонду контори прокату кіно.

Окрім того, до поїдок у райони та міста області  долучаться викладачі та студенти Львівських університетів, музичної та мистецької академій. Вони читатимуть лекції, які супроводжуватимуться візуальними презентаціями.  Нова програма Народних домів також передбачає майстер-класи від художників, пересувні виставки, фотовиставки, національно-патріотичне виховання за участі пластунів, спортивні змагання та зустрічі з відомими діячами та спортсменами.

Слід зазначити, що у деяких Народних домах уже зараз тривають різноманітні культурно-мистецькі заходи. Зокрема, уже 9-10-11 жовтня в Бродах транслюватимуть відомі стрічки “Поводир”, “Брати” та “Політ золотої мушки”.

Загалом в області налічується 1 376 народних домів. Нова концепція народних домів запрацює з 1 січня 2016 року.

Фото: sites.google.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *