ОСТАННІ НОВИНИ

Львів’яни без лічильників взимку сидітимуть без газу

|

Мешканці Львова та області, які досі не встановили лічильників на газ, взимку можуть бути відключені від системи постачання блакитного палива. Про це сьогодні на прес-конференції розповів перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Король, передає кореспондент Львівського порталу.

ter2193

За словами В. Короля на Львівщині без лічильників залишаються вісім тисяч споживачів газу, у Львові таких шість тисяч дев’ятсот.

«Мова йде про тих мешканців, які використовують газ для приготування їжі і підігріву води, тобто про тих, які мають газові плити та колонки. Згідно з законом, які що ці мешканці не мають лічильників, то не повинні мати і газу», – розповів В. Король.

Також, як додав представник «Львівгазу», відключати газу у квартирах в яких не буде лічильника розпочнуть після першого січня і від цього страждатиме весь будинок .

«Щоб було більш зрозуміло поясню. Якщо в будинку наприклад є десять квартир тільки і у двох нема лічильників, то щоб відключити від газу ці квартири, ми змушені вимкнути подачу газу у всьому будинку, така процедура. Потім ми ставимо «заглушки» у цих квартирах і повертаємо газ решті мешканців», – наголосив В. Король.

Окрім того він додав, що для того, щоб повернути газ у відключені кварти потрібно провести таку саму процедури лише вдвічі довшу. Тому мешканці у яких є лічильники мають переконувати своїх сусідів, щоб ті встановлювали лічильники інакше без газу деякий час сидітимуть усі.

Додамо, що газові лічильники ПАТ «Львівгаз» встановлює абсолютно безкоштовно. Процедура встановлення одного лічильника триває трохи більше години часу.

Фото: www.volynnews.com

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *