ОСТАННІ НОВИНИ

У центрі Львова облаштовують «Простір Синагог»

|

Поки тривають роботи з консервації залишків синагоги «Золота Роза», фахівці беруться і до облаштування сусідньої території Бейт Гамідрашу (Будинку Навчання) – аби закінчити перший етап проекту до кінця року. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

простір синагог

«Простір Синагог» – це ініціатива, спрямована на вшанування історії євреїв у Львові, усвідомлення трагедії Голокосту, візуалізацію спільного минулого та творення нових меморіально-освітніх просторів у місті.

Першим етапом втілення проекту є консервація вцілілих залишків синагоги «Золота Роза», ознакування місця Бейт Гамідрашу (навчального дому), що знаходився поруч, та створення на цій ділянці меморіальної інсталяції «Увіковічнення». Утілення цього етапу створить у центрі міста важливий громадський простір для спілкування та рефлексії.

Очікується, що територія Бейт Гамідрашу стане тихим зеленим місцем, місцем спілкування, порозуміння та рефлексій.

«Фундаменти будівлі ознаковуються за допомогою світлих елементів, кожен з яких виконано за окремим проектом, щоб ретельно відтворити місце розташування Бейт Гамідрашу. Зелена зона додасть відповідний настрій, який надихатиме на роздуми та заохочуватиме ділитися спогадами і слухати їх. Це також місце для діалогу – з минулим і між сучасниками», – розповідають ініціатори проекту.

Втілення другого етапу проекту «Простір Синагог» – облаштування території, де стояла Велика міська синагога, – планують розпочати у 2016 році.

Проект затверджено Львівською міською радою. Ініціатива реалізується управлінням охорони історичного середовища ЛМР у партнерстві з Центром міської історії і спільним українсько-німецьким проектом «Муніципальний розвиток та оновлення старої частини міста Львова» та у співпраці з єврейськими організаціями в Україні й світі.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *