ОСТАННІ НОВИНИ

Підозрюваного у вибуху під Радою залишили під вартою

|

Апеляційний суд Києва залишив без змін ухвалу Печерського райсуду про тримання під вартою Ігоря Гуменюка, якого підозрюють у киданні бойової гранати під стінами Верховної Ради 31 серпня. Про це повідомляє УП.

суд dt.ua

Захист Гуменюка просив суд змінити такий запобіжний захід на домашній арешт.

Крім того, адвокати переконували, що на їхнього підзахисного здійснюється психологічний і фізичний тиск.

«Під час зустрічі він (Гуменюк) розповів про тиск на нього, про те, що його підсаджували в камеру до чечена, який схоже був міліцейським агентом, який тиснув на нього, обробляв, також фізично били його для того, щоб він зізнався у злочині», – запевнив адвокат Сидір Кізін.

У свою чергу звинувачення відкидало можливість домашнього арешту через загрозу переховування Гуменюка від слідства.

«Його підозрюють у вбивстві вже чотирьох людей, у заподіянні тілесних ушкоджень більше сотні – який запобіжний захід має бути у такому разі?!» – обурювався прокурор Олександр Кузовкін.

Як відомо, 31 серпня під Верховною Радою сталися сутички між силовиками та мітингувальниками, які вимагали не ухвалювати зміни до Конституції.

Після голосування парламенту, мітингувальники пішли штурмом на Верховну Раду і почали кидати димові шашки. Потім хтось кинув у лави міліції і Нацгвардії бойову гранату. Було поранено понад 130 осіб. Четверо силовиків від поранень померли.

Фото: dt.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *