ОСТАННІ НОВИНИ

Луганських школярів «вакцинують» від сепаратизму

|

У навчальних закладах Луганської області спільно з правоохоронцями виконується робота із виявленню сепаратизму серед директорів і вчителів. Про це повідомила заступник голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Ольга Лішик, передає Інтерфакс-Україна.

школа

“Що стосується сепаратизму, то це сьогодні вкрай важливе питання в Луганській області, особливо в навчальних закладах. Ми співпрацюємо з правоохоронними органами, тому що у департаменту освіти і науки немає такого впливу, щоб звільняти директорів і вчителів, які до цього причетні. Тому ми спілкуємося з колективами, надаємо факти і співпрацюємо з правоохоронними органами”, – сказала вона.

О. Лішик повідомила, що вже є факти звільнення директорів, які мали відношення до так званого “референдуму” про самовизначення “ЛНР” 11 травня 2014 року.

“У Станиці Луганській звільнено три директора, зараз там є виконувачі обов’язків. Ми шукаємо достойних людей, які могли б очолити навчальні заклади в Станично-Луганському районі”, – зазначила вона.

За її словами, в області проводиться багато заходів, які спрямовані на національно-патріотичне виховання дітей.

О. Лішик також поінформувала, що в Сєверодонецьку, Лисичанську та Рубіжному співвідношення російських і українських класів у школах 60% на 40%. “Усі інші райони фактично україномовні, то є в нас українські школи практично скрізь”, – наголосила заступник голови Луганської ОблВЦА.

Фото: waldorf-school.kiev.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *