ОСТАННІ НОВИНИ

Громадські організації запропонували свої ідеї для боротьби з корупцією

|

Дванадцять антикорупційних проектів громадських організацій Львівщини претендують на перемогу у конкурсі “Зупинимо корупцію: громадська дія у Львівській області”. Ці ідеї обрані кращими у першому турі конкурсу з-поміж поданих 37-ми. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

корупція

Про це йшлось у вівторок, 29 вересня, під час обговорення пропозицій проектів, яке відбулось за участі голови Львівської облдержадміністрації Олега Синютки, виконавчого директора Міжнародного фонду “Відродження” Євгена Бистрицького, а також експертів та журналістів.

«Міжнародний фонд «Відродження» спільно зі Львівською ОДА оголосили антикорупційний конкурс, який спрямований віднайти ефективні інструменти боротьби з корупцією у Львівській області. І наше завдання зробити ініціативи громадських організацій щодо подолання корупції максимально ефективними та корисними», – розповіла керівник Західноукраїнського представництва фонду «Відродження» Оксана Дащаківська.

Вона також розповіла, що у результаті обговорення оформлятиметься повноцінна проектна пропозиція. Пізніше вдруге засідатиме експертна рада, котра обере проекти, які отримають фінансування від Фонду.

Серед кращих 12-ти ідей громадських організацій – проекти антикорупційних журналістських розслідувань, моніторингу державних закупівель, надання земельних ділянок в оренду і для приватизації, боротьба з незаконною вирубкою лісу, плагіатом у вищих навчальних закладах. Також є ініціатива, спрямована на виховання нетолерантного ставлення дітей до корупції, проект щодо залучення громадськості до участі в комісії з розгляду скарг у Державній фіскальній службі.

На переконання очільника Львівщини Олега Синютки, фонд надає надзвичайно важливу методологічну та фінансову підтримку у боротьбі з корупціїєю.

«Корупція – це те, що роз’їдає Україну та гальмує реформи в державі. Сьогодні громадськість прагне не лише виявляти та моніторити такі факти, а безпосередньо на практиці долучатися до боротьби з цим ганебним явищем», – резюмував Євген Бистрицький.

До слова, переможців конкурсу, які отримають можливість втілити свої ідеї, конкурсна комісія оголосить до 31 жовтня.

Фото: ЛОДА

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *