ОСТАННІ НОВИНИ

В підвалі донецької СБУ залишаються 28 українських військових

|

У підвалі будівлі, де знаходилося управління СБУ у Донецькій області, залишилося 28 українських полонених. Про це пише УНН з посилання на радника заступника міністра оборони України з питань обміну полоненими Василь Будик.

полонені

«У підвалі залишилось 28 полонених бійців АТО. Більшість з них – з 40 добровольчого батальйону «Кривбас», а також бійці 51-ї та 53-ї бригади ЗСУ. Вони перебувають в підвалі СБУ більше 4-х, а загалом в полоні вже більше 8-ми місяців. Відомо, що серед них є відомий кіборг «Рахман», – зазначив В. Будник.

За словами матері одного із полонених, більшість українських бійців потрапили до полону бойовиків у Донецькій області перед утворенням Дебальцевського котла.

«Бійці 40-го батальйону «Кривбас» потрапили до полону на дорозі з Дебальцевого до Артемівська під селищем Логвинове. Їх схопили “донецькі казаки” у полон 9-го лютого. Це трапилось в той період, коли перекривали шлях. Тобто дорога переходила під контроль то наших військових, то терористів. Їх утримували у полоні у “казаків” у Донецьку, не піднімали на вулицю. Наприкінці квітня терористи “ДНР” під час “власних місцевих сутичок” між собою відбили полонених бійців АТО у “казаків” ДНР”. З того часу вони перебувають у будівлі колишнього СБУ Донецька», – повідомила вона.

Також вона повідомила, що полонених українських військових виводять з підвалу на будівельні та прибиральні роботи.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *