ОСТАННІ НОВИНИ

В Україні запускають у виробництво 43 фільми

|

Мінкультури схвалили Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015/2016 роки та збільшив видатки на 100 мільйонів гривень. Відповідне рішення дає змогу запустити у виробництво 43 кінострічки. Про це Львівському порталу повідомили у прес-служба міністерства культури.

1

За даними відомства, 25 вересня колегія Міністерства культури схвалила запропонований Державним агентством з питань кіно проект Програми виробництва та розповсюдження національних фільмів на 2015/2016 роки.

Відповідно до запропонованих Урядом змін до Закону «Про державний бюджет України на 2015 рік» було збільшено видатки на створення національних фільмів на 100 млн. грн. Відтак, у поточному році Державне агентство з питань кіно запропонувало оновити Програму виробництва та розповсюдження національних фільмів та сформувати її на 2015/2016 роки, із кіно проектів-переможців 7-го конкурсного відбору та фільмів, що перебували у програмі попередніх років, але не реалізовувалися через брак коштів.

За словами голови Держкіно Пилипа Іллєнко, це дає змогу запустити у виробництво 43 кінострічки.

«Виділення додаткових коштів на українське кіно – знакова для кінематографу подія, адже це дозволить нам, не зважаючи на обмаль часу, вже цього року запустити виробництво 43 нових, різних за жанром і стилем фільмів. А також провести новий конкурсний відбір», – сказав П. Іллєнко.

Загалом у рейтинговому переліку присутні 73 кінопроекти, з яких 32 одержали високу оцінку й можуть бути рекомендовані до включення в Програму та 22 фільми минулих конкурсів. Їх запуск у виробництво може бути здійснено наприкінці 2015 року – на початку 2016 року. Також Програмою передбачено тиражування контрольних та архівних копій фільмів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *