ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові виготовлятимуть «електронні вуха» для українських артилеристів

|

Виробництвом автоматизованого звукометричного комплексу артилерійської розвідки “Положення -2” розробки одеського підприємства СКБ “Блискавка” займатиметься ДП “Львівський державний завод “Лорта”.

лорта

Про це повідомляє “Думская” з посиланням на агенство, що висвітлює оборонно-промислову тематику, Defense Express.

За інформацією видання, “Лорта” сьогодні успішно проводить  імпортозаміщення низки складових комплексу. Таке заміщення комплектуючих необхідне, оскільки їх виготовляли в кількох країнах колишнього Радянського Союзу, зокрема Росії та Білорусії. Тепер, за рахунок використання оновленої елементної бази, не виключається, що тактико-технічні можливості “Положення-2” будуть трохи поліпшені і дадуть змогу ще більш ефективно виконувати поставлені перед комплексом завдання.

Як відомо, розробку розвідувального автоматизованого звукометричний комплексу (РАЗК) “Положення-2” одеське конструкторське бюро початок ще в 1995 році, а завершило в грудні 2012 року. За інформацією “Думская”, Міноборони так і не заплатило за “Положення-2”, хоча комплекс був прийнятий на озброєння. Підприємство влізло в борги і розпустив співробітників. Сам же комплекс не має аналогів на пострадянському просторі та є конкурентоздатним у світі. Аудіоінформація, що надходить через звукоприймачі “Положення”, обробляється комп’ютером, який видає координати стріляючої артилерії супротивника, а також точок розривів снарядів і мін, випущених українськими військовим. Всі дані передаються по шифрованих каналах зв’язку і відображаються в онлайн-режимі на екрані оператора і цифровому планшеті артилерійського командира. Максимальна дальність, на якій комплекс “чує” противника, – 35 км. Коригувати вогонь своїх він може на відстані до 15 км.

Як повідомляв 5.ua, 23 липня 2015 року у Пентагоні заявили, що готові поставити Україні потужний радар з радіусом дії до 50 км, щоб допомогти їй у боротьбі з артилерією, яку використовують проросійські сепаратисти. Але 18 серпня стало відомо, що, попри готовність радарів до відправлення, адміністрація Обами продовжує відкладати прийняття відповідного рішення.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *