ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові борються з дискримінацією ВІЛ-інфікованих

|

Команда Львівського обласного відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа людей, що живуть з ВІЛ» протягом року реалізовує проект RESPECT «Зменшення стигми та дискримінації, пов’язаної з ВІЛ, до представників груп найвищого ризику в медичних закладах м. Львова» за підтримки USAID (Агенство США з міжнародного розвитку). Про це Львівському порталу повідомили організатори проекту.

віл

Метою проекту є розробка та впровадження політик і практик, дружніх до представників ГНР (групи найвищого ризику щодо інфікування ВІЛ) і ЛЖВ (люди, які живуть з ВІЛ-інфекцією) у медичних закладах; розробка, пілотування та інституалізація тренінгових модулів, з врахуванням гендерного фактору, для медичних працівників, спрямованих на попередження та зменшення стигми і дискримінації, пов’язаної з ВІЛ тощо.

За рік реалізації проекту було проведено 31 тренінг для 720-ти медичних представників 6-ти пілотних медичних охоплено 225 клієнтів, надано 520 консультацій соціальним працівником, 398 консультацій психологом, 250 консультацій та 12 випадків юристом. Також проведено 41 групу самодопомоги.

Одним з важливих етапів реалізації проекту було проведення двох Циклів тематичного удосконалення (далі – ТУ) для 40 сімейних лікарів  Львова  та Львівської області «Ведення пацієнта з ВІЛ-інфекцією / СНІДом сімейним лікарем» (7 – 11 вересня 2015 р. та 21 – 25 вересня 2015 р.) Цикли ТУ проводяться з метою удосконалення знань, підвищення умінь та навичок сімейних лікарів при роботі з ВІЛ-інфікованими хворими  та зниження стигми і дискримінації, пов’язаної з ВІЛ-інфекцією. Необхідність ТУ на тему ВІЛ/СНІДу пов’язана з реформуванням медичної сфери  в Україні, згідно якої сімейний лікар проводитиме первинну профілактику інфікування, профілактику дискордантних пар (пари, в яких лише один з партнерів є ВІЛ-позитивним), профілактикою вертикальної трансмісії, займатиметься плануванням вагітності ВІЛ-позитивних жінок, контролем прихильності пацієнтів до прийому АРВ-терапії, мотиваційним консультування на ДКТ (дотестове консультування і тестування), спостереженням за ВІЛ-інфікованими дорослими і  дітьми та лікуванням супутніх (опортуністичних) захворювань (туберкульоз, гепатити В і С), паліативним доглядом.

Довідка

Львівське обласне відділення Всеукраїнської благодійної організації «Всеукраїнська мережа ЛЖВ» – обласне відділення ВБО «Всеукраїнська мережа людей, які живуть з ВІЛ», найбільшої і найпотужнішої організації, що представляє інтереси ВІЛ-позитивних українців і опікується питаннями боротьби з епідемією ВІЛ/СНІД В Україні і світі. Мережа створена ВІЛ-позитивними людьми у 2001 році з метою надання допомоги людям, які живуть з ВІЛ/СНІД в Україні.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *