ОСТАННІ НОВИНИ

У суботу львів’янам покажуть кіно про Україну у Першій світовій

|

У суботу, 26 вересня, о 17.00 год. у кінотеатрі «Кінопалац» (вул. Театральна, 22) відбудеться  прем’єрний показ військово-історичного документального фільму “Українська революція”. Про це Львівському порталу повідомили організатори.

кіно

У показі братиме участь військово-історичний консультант фільму, військовий журналіст, капітан ІІ рангу Тимур Баротов.

Баро́тов Ти́мур Хікмату́ллович (нар. 20 квітня 1972) — український військовик, морський офіцер, капітан II рангу запасу ВМС ЗС України, заступник голови Спілки офіцерів України в Севастополі, громадський діяч, журналіст, актор, режисер (брав участь у створенні документальних фільмів «Тризуб Нептуна», «Українська революція», «Коли говорять тіні» та інші). Під час війни на сході України — боєць батальйону «Айдар».

Українська революція — український художньо-документальний фільм 2012 року режисера Івана Канівця про революційні події 1917–1918 років в Україні. Документальна екранізація спогадів генерал-хорунжого Армії УНР Всеволода Петріва.

Фільм — екранізація спогадів Всеволода Миколайовича Петріва «Спомини з часів української революції (1917–1921)» прореволюційні події в Україні 1917–1918 років та участь в них полку імені кошового Костя Гордієнка.

Перша частина фільму описує події з початку 1917 року до прибуття полку імені Костя Гордієнка, сформованого у складі 7-ї Туркестанської дивізії 3-го Сибірського армійського корпусу російської армії, в Україну. Друга частина — від подій січня–лютого 1918року в Києві, коли полк вступив в нерівний бій з московсько-більшовицькими військами Муравйова і до повернення Центральної Радиу звільнений від більшовиків Київ.

«Українська революція» не стільки описує дії керівників Української держави, скільки передає особисті враження Петріва про все що він чув і бачив у ті часи. Завдяки цьому глядачам відкривається велична картина боротьби українського народу за свободу. Історія, яка розкривається, ламає міфи про те, що в Україні буцімто не було патріотів і що українці не прагнули незалежності.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *