ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ «обламала» перевізникам схему переправки біженців до Росії

|

Співробітники Служби безпеки України спільно з прикордонниками блокували канал незаконних пасажирських перевезень в Україну з тимчасово окупованих територій через Російську Федерацію. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі СБУ.

сбу

Протягом вересня правоохоронці затримали три автобуси, які за відпрацьованою схемою перевозили пасажирів за маршрутом Луганськ-Лисичанськ через територію Росії.

Транспорт з Луганська через тимчасово неконтрольований Україною пункт пропуску “Ізварине” прибував до селища Чертково Ростовської області РФ. Далі пасажири пішки переходили російсько-український кордон, де на них чекали автобуси, які належать приватному підприємству, зареєстрованому на підконтрольній Україні території.

За один рейс перевізники виручали майже 28 тисяч гривень. Усі кошти від незаконних перевезень акумулювалися у Луганську. Частина з них у вигляді “податків” направлялася до “бюджету ЛНР” та використовувалася для фінансування незаконних збройних формувань терористів.

Відкрито кримінальне провадження за ст. 332 Кримінального кодексу України. Транспортні засоби вилучено.

Тривають оперативно-слідчі дії для встановлення та притягнення до відповідальності всіх осіб, причетних до організації незаконних перевезень.

Службою безпеки України продовжуються заходи, спрямовані на припинення функціонування каналів нелегального транспортного пасажирського сполучення з тимчасово окупованими територіями.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *