ОСТАННІ НОВИНИ

Сашко Лірник навчатиме львів’ян казкарству

|

Під час осіннього етнофестивалю «Країна Мрій», що відбудеться 10–11 жовтня у Львові, Сашко Лірник вестиме спеціальний «Майданчик казок». Виступити там зможуть усі охочі. Про це повідомляє Барабука.

lirnyk

«У чому цікавинка – там будуть мати можливість виступити ВСІ. Тобто хто хоче спробувати сили стати казкарем – проведемо майстер-класи і виступи. Запрошую і дорослих і дітей. Можна розказувати, читати, показувати свої та інші казки. Це буде ПЕРШИЙ крок до започаткування Всеукраїнського Фестивалю Казкарів, який я все мріяв зробити багато років. Спробуйте свої сили і, можливо, майбутню професію», – зазначив Сашко Лірник.

Казкар неодноразово завважував, що шукає собі учнів, адже його мистецтво – на межі зникнення.

«Казки ніхто не хоче розказувати, всі думають, що це дурниця. А насправді казка – це найголовніше, що є в житті. Це щось велике, те, на чому формується культура людей, те, що формує наше мислення. Казка – це найсильніше, що може бути, сильніше за всі пісні й танці, бо вона діє на підсвідомість. Оце покоління, яке тепер воює за незалежність України, виросло на моїх казках», – розповів якось Лірник Сашко.

Фото: movaua.org.ua

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *