ОСТАННІ НОВИНИ

На ремонт доріг у західних областях дадуть 100 млн євро

|

Вивільнені кошти  за кредитною угодою з Європейським банком реконструкції та розвитку Міністерство інфраструктури планує направити на ремонт доріг Н-09 Мукачево – Рахів – Богородчани – Івано-Франківськ – Рогатин – Львів та Н-13 Львів – Самбір – Ужгород. За попередніми оцінками цей обсяг може складати до100 млн євро. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської ОДА.

lviv-mykachevo2 (1)

Економія коштів виникла через зміну структури проекту, курсову різницю, а також високу конкуренцію на відкритих тендерах, що дало можливість заключити договори підряду на нижчі від очікуваних суми.

Протягом останніх місяців Міністерство інфраструктури спільно з Укравтодором та ЄБРР обговорювали варіанти перерозподілу вивільнених коштів кредиту на інші автомобільні дороги в Україні. З урахуванням важливості транспортного сполучення, інтенсивності транзитного руху і природних особливостей регіону Міністерство інфраструктури та Укравтодор вражають за доцільне спрямувати ці кошти на капітальний ремонт доріг західних областей: Н-09 Мукачево – Львів на ділянці Івано-Франківськ – Рахів та Н-13 Львів – Самбір – Ужгород на ділянці Львів – Самбір.

Дорога Н-09 є стратегічною транзитною магістраллю, що забезпечує транспортне сполучення з такими державами, як Словаччина, Угорщина, Румунія та Польща. Вказаний автошлях проходить по гірській місцевості, де щорічно фіксується велика кількість зсувів ґрунту та лавинонебезпечних місць. Берегоукріплювальні роботи на цій ділянці дозволять зняти частину проблем з регулювання водостоку гірських річок і захистити ці території та населення від періодичних повеней. Ремонт дороги Н-13 покладе початок створенню кільця автодоріг навколо туристичних та рекреаційних місць Карпатського  регіону та основних місць відпочинку: Трускавця, Дрогобича, Борислава. Більше того, це стане хорошим поштовхом для розвитку Західного реабілітаційно-спортивного центру, призначеного для реабілітації інвалідів України та українських воїнів, які отримали поранення під час виконання бойових завдань в зоні АТО.

Згідно з встановленими законом процедурами минулого тижня Укравтодор, як установа що впроваджує проект, звернулась до Міністерства фінансів із проханням ініціювати перед Європейським банком реконструкції та розвитку процедуру внесення змін до кредитної угоди для якомога швидшого початку проведення ремонтно-будівельних робіт на зазначених ділянках автомобільних доріг.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *