ОСТАННІ НОВИНИ

Українські лучниці поступилися золотом кореянкам

|

Жіноча збірна України посіла 2-е місце у столиці Олімпійських ігор-2016 Ріо-де-Жанейро (Бразилія), де тривають міжнародні змагання зі стрільби з лука «Передолімпійський тиждень». Серед призерок є й львівська лучниця Вероніка Марченко. Про це Львівському порталу повідомила заступник начальника управління молоді та спорту Львівської облдержадміністрації Оксана Вацеба.

30

Перевірити готовність олімпійської бази зі стрільби з лука в Ріо-де-Жанейро зібралися кращі атлети світу з лучного спорту. Разом із Веронікою Марченко на п’єдестал пошани піднялися її партнерки по команді Лідія Січенікова (Чернівці) та Анастасія Павлова (Нова Каховка).

Українки здобули в першому колі перемогу над збірною Італії з рахунком 6 : 4, і не зупинилися на досягнутому. Вже в наступному колі українська жіноча збірна в перестрілці у сеті «28» на «27» здолали чинних чемпіонок світу – збірну команду Росії. За вихід до фіналу змагань українки перемогли збірну США з рахунком 5 : 1.

28

У фінальному поєдинку збірна України поступилася лідерам кваліфікації – збірній команді Кореї з рахунком 6 : 0 й посіла ІІ місце на п’єдесталі пошани.

29

В особистому заліку львів’янка Вероніка Марченко завершила змагання на 9 місці, поступившись за вихід до 1/4 стадії змагань представниці Італії Ванесі Ланді з рахунком 6 : 2.

Завершила також свій виступ на 9 місці Анастасія Павлова, яка за вихід до 1/4 поступилася колезі по команді Лідії Січенікової з рахунком 4:6. В наступному колі на Л.Січенікову чекає зустріч з представницею США Маккензі Браун.

Кращим серед представників чоловічого складу збірної України став львів’янин Маркіян Івашко, який подолавши в першому колі представника Канади Джея Ліона з рахунком 7:3, на жаль вже в наступному колі поступився лідеру кваліфікації Кім Вуджину (Корея) за вихід в 1/8 змагань. У підсумку М.Івашко посів 17 місце. Віктор Рубан (Харків) та Георгій Іваницький (Львів) завершили змагання на 33 місці.

В командних змаганнях чоловіча збірна України посіла восьме місце, подолавши в перестрілці «28» на «27» збірну команду Японії. За вихід до 1/4 змагань збірна Україна поступилась збірній команді Китайського Тайбею.

Варто нагадати, що львів’янка Вероніка Марченко потрапила до рейтингу спортивні красуні Львівщини.

Фото: НОК України

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *