ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові «наживаються» на держзакупівлях у лікарнях та компідприємствах

|

За три місяці своєї діяльності громадська організація «Свідомі – Львів» зафіксували 30 фактів зловживань та порушень законодавства у сфері дерзакупівель у Львові. Про це на сьогоднішній прес-конференції повідомив юрисконсульт ГО «Свідомі – Львів» Тарас Герляк.

35

За словами Т. Герляка, найчастіше у Львові «наживаються» на дерзакупівлях у лікарнях та компідприємствах.

«Основними порушниками тут є комунальні підприємства та лікарні. Так у 2014 році Львівська обласна клінічна лікарня провела закупівлю ліків. У ній взяла участь медична фірма «Авіцена». І вже в листопаді 2014 року Антимонопольний комітет України провів перевірку закупівлі, за результатами якої оштрафував фірму на 17 тисяч гривень та заборонив їй брати участь у держзакупівлях на майбутні три роки. Проте засновники зареєстрували нову фірму – «Авіцена-медик», яка сьогодні бере участь у державних закупівлях. І з листопада 2014 року ці люди, на старих зв’язках, заробили близько десяти мільйонів гривень на держзакупівлях», – каже Тарас Герляк.

Сьогодні Львівський портал уже повідомляв, що у Садового приховують проекти рішень міської ради. А самі засідання Львівської міськради відбуваються із порушенням регламенту. Окрім того 30% депутатів ЛМР можна вигнати за прогули. Ще 40 депутатів ЛМР помічені у корупційних діях.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *