ОСТАННІ НОВИНИ

КЕЧівські будинки нарешті переходять у комунальну власність

|

Львівська міська рада та Міністр оборони України Степан Полторак врешті-решт підписали Меморандум, згідно з яким до 31 жовтня місто має прийняти 103 житлові будинки Міноборони у власність територіальної громади Львова. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі «Громадянської позиції».

гірняк

Цей Меморандум став наслідком десятилітньої боротьби мешканців будинків військових та активній позиції окремих депутатів, зокрема і співкоординатора групи «Громадянська позиція» у Львівській міськраді Володимира Гірняка, який влітку вніс у міськраду проект ухвали «Про прийняття у комунальну власність Львова майна військових містечок».

За словами депутата, ухвала про прийняття у власність громади Львова будинків військових була прийнята ще у 2005 році, однак виконавчі структури не підписували акту прийому-передачі цих будинків через торги з Міноборони стосовно майна.

«У проекті ухвали ми просили зобов’язати міського голову та департамент житлового господарства та інфраструктури підписати акт прийому-передачі цих будинків і прийняти у власність громади ці будинки. Це дуже добре, що ми разом з мешканцями стимулювали міського голову підписати меморандум з міністром. Ми займались цими питаннями з 2009 року, але вирішальну роль тут відіграла активність мешканців. Їхні дзвінки посприяли тому, що до кінця жовтня 2015 року, як зазначено в Меморандумі, 103 КЕЧівських будинки, мешканці яких мають право на покращення їхніх житлово-побутових умов, нарешті перейдуть у комунальну власність», – закцентував Володимир Гірняк.

Водночас депутат закликав мешканців будинків військових проконтролювати, аби керівництво міста не заговорило проблему і нарешті виконало вимоги ухвали міської ради.

Це, безумовно, перемога, але потрібно проконтролювати, аби будинки військових перейшли у комунальну власність не тільки на папері, – Володимир Гірняк

Львівська міська рада та Міністр оборони України Степан Полторак врешті-решт підписали Меморандум, згідно з яким до 31 жовтня місто має прийняти житлові будинки Міноборони у власність територіальної громади Львова.

Міська влада протягом років опиралась виконанню рішення Львівської міськради про прийняття у власність громади Львова будинків військових, яке було прийняте ще у 2005 році. Виконавчі структури міськради вперто не підписували акту прийому-передачі цих будинків через торги з Міноборони стосовно майна.

Через цей опір мешканцям КЕЧів довелось десять років боротись за свої права. Добитись результату вдалося тільки завдяки активності мешканців та активній позиції депутатів від «Громадянської позиції», зокрема Володимира Гірняка, який влітку вніс у міськраду проект ухвали «Про прийняття у комунальну власність Львова майна військових містечок».

«У проекті ухвали ми просили зобов’язати міського голову та департамент житлового господарства та інфраструктури підписати акт прийому-передачі цих будинків і прийняти їх у власність громади. Це дуже добре, що ми разом з мешканцями стимулювали владу підписати меморандум з міністром. Ми займались цими питаннями з 2009 року, але вирішальну роль тут відіграла активність мешканців. Їхні дзвінки посприяли тому, що до кінця жовтня 2015 року, як зазначено в Меморандумі, 103 КЕЧівських будинки, мешканці яких мають право на покращення їхніх житлово-побутових умов, нарешті перейдуть у комунальну власність», – закцентував Володимир Гірняк.

При цьому депутат заявив, що «Громадянська позиція» проконтролює, аби керівництво міста не заговорило проблему і нарешті виконало вимоги ухвали міської ради. Жителів КЕЧів він закликав до підтримки. «Завдяки нашій співпраці з мешканцями вдасться довести цю десятилітню справу до кінця», – підсумував Володимир Гірняк.

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *