ОСТАННІ НОВИНИ

Петро Порошенко: «Попереду в України постійна воєнна загроза зі Сходу»

|

Президент України Петро Порошенко про воєнну загрозу та те, чому він вирішив надати національний статус львівській Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного:

0

«Тепер армія завжди є і буде в центрі уваги вищого керівництва держави. Наголошую, що часи пацифізму залишилися в минулому. Попереду, на жаль, в України постійна загроза зі Сходу, яка триматиме нас в належному тонусі.

Ваш заклад заслужено носить ім’я одного з найславетніших військових стратегів доби козаччини і всієї української воєнної історії. Блискучі перемоги Сагайдачного – гідний приклад для захисників України всіх часів.

Львівська школа академії піхоти дала військову освіту багатьом українцям, які боролись за незалежність України. Збройні сили України в хоті АТО вкотре засвідчили, що центральною фігурою на полі бою є офіцер. Саме від його компетентності, професіоналізму, патріотизму, сили духу і порядності залежить не тільки результат бою, а й життя солдата.

Нині, як ніколи є актуальним питання вишколу офіцера. Лідер, патріот, професіонал. З цим завданням успішно справляється Академія, направляючи у війська добре підготовлених і освічених фахівців.

За роки незалежності в цих стінах підготовлено 6 000 висококласних спеціалістів до Збройних сил України та інших військових формувань. Золотими літерами в велику історію  Академії вкарбований кожен з її випускників, зіткненні в боях з окупантами, російськими військовими. За мужність і героїзм понад 200 вихованців Академії мною нагородженні державними нагородами. Чотири колишні випускники відзначені вищою державною нагородою – золотою зіркою «Героя України».

Ми схиляємо голову перед пам’яттю 43 офіцерів, випускників академії, які до кінця виконали свій військових обов’язок та героїчно віддали життя за майбутнє України.

Сьогодні серед вас 300 учасників АТО. Ви – золотий фонд нашої держави, золотий фонд нашого війська. Значна частина командного і викладацького складу Академії боронить Вітчизну. І така польова педагогіка дає змогу отримати об’єктивну оцінку підготовки та напрацювати необхідний бойовий досвід. Ціна цього досвіду – наша з вами перемога. Результати діяльності колективу цього навчального закладу відомі. Внесок в підготовку Збройних сил України заслуговує на вищу оцінку. Саме тому я прийняв рішення надати нашій з вами Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного статус Національного. Такий крок дасть потужний імпульс для подальшого розвитку провідного навчального закладу України».

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *