ОСТАННІ НОВИНИ

У Львові визначили межі виборчих округів

|

На своєму вчорашньому засіданні Львівська міська територіальна виборча комісія визначила межі округів у Львові, у яких будуть обиратися депутати міської ради. Про це Львівському порталу повідомили у ГФ «ОПОРА».

55eed7956a240-sho-take-vibori

Як інформують експерти «ОПОРИ», відповідно до частини 3 статті 16 депутатський склад Львівської міської ради складатиме 64 депутата, а тому місто поділене на стільки ж територіальних виборчих округів.

Також вони проаналізували відсоткове відхилення по міських виборчих округах. Виходячи з даних Державного реєстру, середня кількість виборців, яка б мала припадати на один Львова складає 9331 виборець (597167 виборців у 64 округах).

Найбільше відхилення від середньої кількості виборців фіксують у смт Рудне (округ №17) і Брюховичах (№64) та у місті Винники (№26). Ці населені пункти входять до складу міста, та які попри власне самоврядування, обиратимуть також міську ради та міського голову Львова. У виборчому окрузі в смт Рудне кількість виборців складає 5624, що на 65,91% менше середньої кількості виборців. У Брюховичах відсоткове відхилення дорівнює -69,29%. Натомість місто Винники з 12240 виборцями буде недопредставлене у Львівській міській раді. Для цього населеного пункту, який також входить до складу Львова, спостерігаємо перевищення норми на 23,77%.

«Таку диспропорцію спричинює частина 5 статті 17 ЗУ «Про місцеві вибори», яка визначає, що на території кожного села, селища, району в місті, міста, яке входить до іншого міста, утворюється один або кілька територіальних виборчих округів з виборів депутатів міської ради. Тому, Львівська міська ТВК під час розподілу округів до міської ради слідувала виключно букві Закону», – зазначають у «ОПОРІ».

Округи в межах самого міста Львова розподілені пропорційно в межах від 7233 до 11522 виборців. Межі округів не перериваються та співпадають з межами декількох об’єднаних виборчих дільниць, що утворені на постійній основі.

 

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *