ОСТАННІ НОВИНИ

На Львівщині викрили злодія, що «розводив» користувачів відомого інтернет-магазину

|

Працівники Самбірського райвідділу міліції затримали 24-річного мешканця Сколівського району, що  вводив в оману жителів різних міст України. За віртуальні товари аферист отримував від них цілком реальні гроші. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУМВС України у Львівській області.

сландо

Для незаконного заробітку шахрай використовував популярний сайт slando.com.ua, що спеціалізується на купівлі-продажу за приватними оголошеннями. Зловмисник розміщував на його сторінках повідомлення про реалізацію неіснуючих товарів. Світлини для їх ілюстрації він знаходив в Інтернеті.

Так, під час розслідування було встановлено, що фігурант кримінального провадження подав оголошення про продаж вживаного ноутбука за привабливою ціною. Пропозиція зацікавила 30-річного жителя Чернігова. Під час телефонної розмови «продавець» пообіцяв вислати комп’ютер поштою одразу після того, як покупець перерахує на його банківську картку 1280 гривень. Гроші зловмисник отримав, а ноутбук покупцеві не відправив, оскільки не мав його.

В такий самий спосіб аферист ошукав 28-річного жителя Івано-Франківська, якому за 600 гривень «продав» мікрофон. Його 22-річному земляку він пообіцяв і не вислав прилад нічного бачення за 400 гривень.

Серед потерпілих – 19-річний мешканець Запоріжжя, який позбувся 400 гривень за віртуальний пульт керування до пральної машини та 39-річний житель Володимир-Волинського (1500 гривень за велосипед марки VODANBARRACUDA).

На гачок шахрая потрапило й чимало киян. Зокрема, це 30-річний чоловік, який спокусився дешевим (за 740 гривень) монітором «Самсунг-710», і його ровесник, який хотів придбати бінокль за 850 гривень. Ошуканець черезІнтернет-сайт «продав» також акустичні комбо-підсилювачі (за 1600 і 400 гривень), об’єктив для фотоапарату «Кенон» (1600 гривень) та інші товари.

Всі без винятку потерпілі після телефонного спілкування з аферистом погоджувались на передоплату. При цьому вони чомусь ігнорували таку поштову послугу, як «накладений платіж» (розрахунок під час одержання посилки), хоча вона могла убезпечити їх кошти.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *