ОСТАННІ НОВИНИ

У п’ятницю в львівських водіїв на кілька годин заберуть місця для паркування

|

Завтра, 18 вересня, вперше у Львові відбудеться акція «День ПАРКування» в рамках Європейського тижня мобільності. На вул.Чайковського, 17 з 12.00 до 20.00 паркомісця тимчасово перетворяться на місце соціальної та культурної взаємодії, шляхом створення тимчасового громадського простору у вигляді парклету. На парклеті можна буде цікаво і корисно провести час. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

на 17 (1) фото

Таким чином організатори хочуть привернути увагу до нераціонального використання простору наших вулиць, адже часто майже весь простір вулиць виділений під рух і паркування автомобілів, не залишаючи місця для комфортного перебування там людей. Досвід європейських міст показує, що комфортним є центр міста, доступний для пішоходів та з мінімальним автомобільним рухом.

Захід організовується Львівською асоціацією велосипедистів і Pixel Garden за підтримки відділу промоції міста та Німецького товариства міжнародного співробітництва GIZ.

Акція «День ПАРКування» започаткована в 2005 році у Сан-Франциско, вона перетворилася на міжнародний рух найпрогресивніших міст світу. Щороку у вересні громадяни, художники та активісти об’єднуються для тимчасового перетворення паркомісць у “ПАРКувальні” простори: тимчасові громадські місця.

Місія Дня ПАРКування – привернути увагу до необхідності збільшення відкритого міського простору, створення дискусії, як суспільний простір утворюється і виокремлюється, поліпшення якості проживання людини в місті, дослідження діапазону заходів, які можна провести і випробування цінностей, які створюють громадський простір.

Фото: ЛМР

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *