ОСТАННІ НОВИНИ

Гірняк пропонує створити комунальну електропостачальну компанію

|

Депутат Львівської міськради Володимир Гірняк запропонував створити міську енергетичну компанію, яка б надавала послуги з електропостачання. Про це Львівьсокому порталу повідомили у прес-службі «Громадської позиції».

girniak

Депутат також виступає за невідкладну модернізацію теплового господарства міста, внаслідок якої вже через чотири роки львів’яни платитимуть за постачання тепла вдвічі менше. Про це йшлось на семінарі з питань енергетичної політики міста, яку організувала партія «Громадянська позиція» та «Правий сектор-Захід».

«Ми розглядаємо можливість створення міської енергетичної комунальної компанії, яка постачала б електрику. Спочатку вона буде обслуговувати комунальну сферу – школи, поліклініки, садочки, а в перспективі зможе працювати і з бізнесом», – розповів Гірняк.

Водночас депутат наголосив на необхідності невідкладної модернізації системи теплопостачання. Йдеться про реформування ТЕЦ, заміни зношених тепломереж і встановлення індивідуальних теплових пунктів. Також, вважає Володимир Гірняк, потрібно спростити механізм переходу львів’ян на індивідуальне опалення.

У свою чергу, зазначає депутат, мешканцям потрібно дбати про утеплення своїх будинків і вживати заходів з енергозбереження.

За словами депутата, фахівці взяли на озброєння програму, розроблену у 2006 році, згідно з якою у теплову господарку міста потрібно інвестувати щонайменше 400 мільйонів гривень.

Відтак, говорить депутат, за цих умов вже за 4-5 років львів’яни платитимуть удвічі менше платитимуть за постачання тепла і забудуть таке поняття як опалювальний сезон.

Коментарі

  1. Дешевий необгрунтований популізм перед виборами .
    Львівобленерго не віддасть комунальному підприємству свої електромережі . Таке комунальне підприємство не може мати ліцензії на продаж електроенергії .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *