ОСТАННІ НОВИНИ

Більшість українських роботодавців не збирається піднімати зарплату своїм працівникам

|

За даними, Найближчим часом зарплатна політика в більшості компаній не зміниться. Більше третини опитаних (35%) зазначили, що планують зберегти зарплати співробітникам на колишньому рівні в гривні. Дані опитування отримані на Міжнародному кадровому порталі HeadHunter Україна, передає кореспондент Львівського порталу.

зарплата

Майже чверть експертів прогнозують невелике збільшення зарплат. Більшість компаній, які можуть дозволити собі такий крок, працюють в сфері IT, агросекторі, гуртовій торгівлі та сфері послуг для бізнесу.

Знижувати зарплати або додаткові виплати планує лише десята частина компаній. Ще 6% говорять про те, що зарплати і так вже знижено до мінімуму, а тому більше скорочувати не будуть. Переважна більшість з тих, хто буде скорочувати зарплату співробітникам (75%), зменшить виплати не більш ніж на 10%.

Також більшість роботодавців заявляють, що проблеми зі своєчасною виплатою зарплат у них зараз немає. А якщо такі труднощі виникають, то вирішують їх досить оперативно. Те, що в компанії є проблеми зі своєчасними виплатами, зазначили лише 6% опитаних.

З іншого боку індексація зарплат далеко не всім по кишені, особливо якщо мова йде про індексацію у зв’язку з падінням гривні. Про те, що зарплата зафіксована в національній валюті та перерахунку не підлягає, сказали 63% респондентів, ще 18% все ж намагаються підвищити зарплату з урахуванням інфляції та зростання цін. І тільки 14% опитаних (переважна більшість з них аутсорсингові компанії) сказали про те, що виплачують зарплату в гривнях з прив’язкою до поточного курсу долара або євро.

Крім того, 70% компаній у першому півріччі 2015 скоротили свої витрати. Найчастіше скорочувалися витрати на ведення бізнесу (25%), представницькі витрати (20%) і витрати на соціальні програми для працівників (14%). Наприклад, в компаніях, де працівникам надають соц. пакет (62%), тільки третина роботодавців змогли залишити його без змін. Більшості ж довелося урізати витрати в першу чергу на компенсацію проїзду, навчання й мед. страхування.

Дані були отримані в результаті опитування, проведеного в липні 2015 року. В опитуванні брали участь 528 експертів з різних регіонів України.

Фото: zn.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *