ОСТАННІ НОВИНИ

Захарченко офіційно призначив вибори у «ДНР». Мінські угоди скасовано?

|

Ватажок “Донецької народної республіки” Олександр Захарченко призначив проведення місцевих “виборів” на 18 жовтня 2015 року. Про це повідомляє Еспресо.TV.

Выборы главы ДНР и депутатов Народного Совета республики

Глава самопроголошеної «ДНР» сьогодні офіційно призначив місцеві вибори на Донбасі, таким чином проігнорувавши Мінські домовленості.

«Сьогодні мною підписаний указ про призначення виборів до органів місцевого самоврядування, які відбудуться 18 жовтня 2015», – заявив Захарченко.

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмайєр одразу відреагував на це і заявив, що такі вибори не відповідатимуть Мінським угодам.

Україна наполягає на тому, що вибори на окупованих територіях повинні проходити винятково згідно з українським законодавством і тільки після того, як російські війська залишать територію України і українсько-російський кордон буде контролюватися Києвом.

Президент Петро Порошенко 6 липня підписав закон про місцеві вибори в Україні, призначені на 25 жовтня, проте бойовики його проігнорували. Натомість терористи вигадали власні правки до цього закону, одна з них безпосередньо забороняє українським ЗМІ брати участь у заходах виборчого процесу в “ДНР”.

Крім того, лідер терористів “ЛНР” Ігор Плотницький також заявив, що влаштує вибори в самопроголошеній республіці без дозволу України.

Раніше «ДНР» запрошувало ОБСЄ спостерігатиза виборами, проте ті категорично відмовилися.

Сьогодні ж терористи проігнорували фундаментльну складову Мінських домовленостей, що викликає сумнів про подальшу доцільність їх дотримання.

Фото: соціальні мережі

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *