ОСТАННІ НОВИНИ

Вимушені переселенці готують своїм майбутнім односельчанам сюрприз

|

22 вересня о 15.00 в селі Вороців Яворівського району Львівської області, за адресою вулиця Миру 11а, відбудеться урочисте відкриття Народного дому, який дозволить збиратися жителям села разом для проведення культурних заходів і вирішення важливих суспільних питань. На захів запрошені майбутні сусіди – вимушені переселенці зі Сходу. Про це Львівському порталу повідомили у ГО «Громадський Рух Переселенців Донбасу».

переселенці

Організатором втілення в реальну будову ідеї Народного дому просвіти в селі Вороців стала  голова сільської ради –­ Ірина Перун. Також до відкриття долучились жителі села.

У Народному домі планують проводити суспільно важливі громадські заходи. Окрім цього функціонуватиме оздоровчий тренажерний зал для місцевої молоді і навіть почне роботу літній майданчик для танців.

Особливістю цього заходу стане урочиста частина, на яку запрошені не лише журналісти, депутати Яворівської районної ради, голова Львівської ОДА Олег Синютка, але й вимушені переселенці зі сходу України, які незабаром стануть жителями сусіднього села Солуки. За домовленістю з сільським головою переселенці отримають 24 ділянки землі для будівництва житла, а натомість вони допоможуть селу в будівництві дороги та проведенні комунікацій.

«Випадок такого ефективного співробітництва переселенців з місцевою владою є унікальним для України. Сьогодні більшість політиків усіх рангів лише обіцяють допомогти тим, кому війна зруйнувала рідні домівки і знищила все надбане роками. Ворог не має милосердя ні до старих, ні до малих дітей. Сільський голова Ірина Перун вбачає у нашій співпраці не лише необхідну допомогу людям, але й нові перспективи для розвитку самого села. Для нас участь у цьому проекті є чи не єдиною  надією на те, що в перспективі у нас може з’явитися нове місце, яке ми назвемо домівкою», – сказала член ГО «Громадський Рух Переселенців Донбасу» Нещаденко Надія.

Початок своєї дружби та співпраці з місцевою громадою переселенці планують з участі у відкритті Народного дому.

«Нас запросили на відкриття Народного дому і ми цьому дуже раді. Мені самій цікаво, як ми почнемо спілкуватися, адже скоро ми станемо односельчанами. Окрім того ми, переселенці, готуємо жителям Вороців подарунок, проте поки що це сюрприз», – розповіла у коментарі кореспонденту Львівського порталу пані Надія.

Нагадаємо, незабаром на Львівщині має з’явитися поселення донецьких переселенців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *