ОСТАННІ НОВИНИ

США готові дати Україні мільярд доларів

|

США дали сигнал про свою готовність збільшити фінансову допомогу для України напередодні розгляду Верховною Радою пакету законопроектів, необхідних для реструктуризації зовнішнього боргу. Про це пише Еспресо.TV з посиланням на Financial Times.

сша

Видання зазначає, що боргова операція – критично важливий елемент чотирирічної програми допомоги для України на $40 млрд, покликаної знизити бюджетний дефіцит України.

Уряд України вже кілька місяців наполягає на необхідності отримання додаткової допомоги від міжнародного співтовариства – у зв’язку з триваючою військовою агресією Росії і реалізацією жорстких економічних реформ, яких вимагає МВФ.

Financial Times нагадує, що допомога США Україні до теперішнього моменту склала дві кредитні гарантії на $1 млрд кожна. Штати готові видати і третю гарантію, яка стала б частиною ширшого пакету допомоги (за участю Європи та інших донорів).

“Є перспектива надання додаткового фінансування з боку США і з інших джерел. Щоб Україна стала успішною за існуючих обставин, вона потребуватиме підтримки від США, Європи, а також інших донорів”, – повідомив один з високопоставлених чиновників Мінфіну США

Заступник глави відомства з міжнародних питань Натан Шитс зазначає, що Україна для США зараз є найвищим пріоритетом.

Нагадаємо, що сьогодні Україна отримала у своє розпорядження півмільярда доларів від Світового банку.

Фото: newtemper

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *