ОСТАННІ НОВИНИ

Поляки покажуть у Львові всесвітньовідомий концерт

|

У Львові в Латинському кафедральному соборі відбудеться концерт класичної музики («Людзмірська вечірня»), . Про це Львівському порталу повідомили організатори.

Без імені

Генеральне Консульство Республіки Польща у Львові спільно з Митрополитом Львівським УРКЦ Архієпископом Мечиславом Мокшицьким та Маршалком Підкарпатського воєводства Валадиславом Ортилем запрошують шанувальників класичної музики та хорального співу на концерт «Nieszpory ludźmierskie” («Людзмірська вечірня»), який відбудеться 22 вересня о 19.00 годині  у Львові за адресою: Площа Кафедральна, 1.

«Nieszpory Ludźmierskie» («Людзмірська вечірня») − ораторія Яна Канта Павлускевича до слів Лешека Мочульського, написана в 1992 році. Це концерт для солістів, хору і симфонічного оркестру, який здобув овації та був позитивно оцінений на видатних сценах цілого світу, в тому числі  у Нью-Йорку та Лісабоні.

“Nieszpory Ludźmierskie” («Людзмірська вечірня»)  – це не тільки красива музична подорож через глибокі тайникилюдської душі, на яку композитор запрошує слухачів на понад годину часу. Це також спроба поєднання в одне ціле елементів, здавалось б непоєднуваних – медитаційних партій симфонічного оркестру, елементів гірського фольклору, орієнтальної музики.

Це відмінна ораторія, а також реальна і щира молитва, що може викликати  зворушення та бути  глибоким релігійним пережиттям. Серед виконавців відомі польські артисти, зокрема: Збігнев Водецький та Ганна Банашак.

 

 

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *