ОСТАННІ НОВИНИ

Громадськість Львівщини висловила підтримку Ігорю Васюнику

|

Громадські організації Львівщини об’єднались, аби разом слідкувати за місцевими виборами-2015 і не допустити, аби до влади знову прийшли  поплічники Януковича.  Окрім цього, громадські активісти визначилися з кандидатом, якого хотіли би бачити очільником Львова.  Про це сьогодні, 16 вересня, заявили представники відомих організацій на прес-конференції, передає кореспондент Львівського порталу.

ГО

У вівторок, 15 вересня, у Львові відбувся VI форум громадських організацій Львівщини. Масштабний з’їзд зібрав майже  100 учасників, серед яких як молодь, так і представники львівської інтелігенції старшого покоління. Серед 30 різних формувань, які взяли участь у форумі:   Конгрес української інтелігенції, ГО «Святий Юр» , ЛОО Спілка офіцерів України,  ЛОО Ліга українських жінок,  ЛОО Товариства політв’язнів і репресованих,  та інші.  Під час з’їзду громадські організації підписали декларацію єдності, яка діятиме під час виборчої кампанії до органів місцевого самоврядування, аби не допустити до влади колишніх соратників Януковича, регіоналів та комуністів.

Окрім того, члени громадських організацій  не приховують свого обурення щодо дій теперішнього голови міста  Андрія Садового. На думку громадських діячів, крісло мера повинна посісти людина, яка  не перетворюватиме місто на дешевий генделик, а буде думати про якість життя мешканців. Таку нелегку місію громадські організації Львівщини довіряють народному  депутату Ігорю Васюнику.

«Мені б не хотілося, щоб під приводом перетворення Львова у туристичний центр , місто перетворили  у центр забігайлівок і турецького борделю.  Ми бачимо, що Львів уже трактують не як культурний центр, а  як місто, за яке може бути соромно.  У першу чергу, ми чітко побачили, що теперішній мер гальмує процеси розвитку міста , і навпаки –  керує процесами, що не дають потрібного результату. Ми його підтримувати не будемо.

Натомість у  нас є член нашої ради «Святий Юр», народний депутат України Ігор Васюник, який долучився до вирішення дуже багатьох питань щодо реконструкції Святоюрської площі і проблем Святоюрської гори. Ми будемо підтримувати його, бо він неодноразово брався за болючі питання Львова», – заявляє член громадської ради «Святий Юр» Степан Давимука.

Водночас голова секретаріату Конгресу української інтелігенції Львівщини Володимир Парубій  переконаний, що Львів має очолити людина, яка готова відродити соціально-економічний та господарські сектори міста.

«За останні декілька років 25 гектарів паркових зон –  незаконно забудовані.  На Гнатюка, Коперніка – там взагалі вже немає дерев.  Окрім того, як нам відомо, забудовуються стадіони, сквери і так далі. Ці висотні будівлі спочатку робляться як самобуди без жодних дозволів: цього не бачить  ні Садовий, ніхто. А коли вже будинок готовий, то оформляють належним чином. Ми вважаємо, що так бути не може. Якщо ми хочемо жити у нормальному цивілізованому місті, ми мусимо усе це зупинити і відповідно місто повинно мати справжнього господаря. І саме тому ми  і зупинилися на підтримці найбільш досвідченої людини, яка готова до цієї ролі – це Ігор Васюник», – наголошує Володимир Парубій.

Крім того, громадські організації утворили робочу групу, яка працюватиме під час виборчої кампанії. Представники найбільших організацій стежитимуть за прозорістю виборчого процесу на Львівщині.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *