ОСТАННІ НОВИНИ

Галицький суд ніяк не хоче заарештувати міліціонера-злочинця?

|

Прокуратура Львівської області 14 вересня оскаржила  в апеляційному порядку ухвалу слідчого судді Галицького районного суду м. Львова, якою відмовлено у клопотанні прокуратури про продовження терміну тримання під вартою працівнику міліції, який підозрюється у скоєнні низки тяжких злочинів, пов’язаних із насильством. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі прокуратури у Львівській області.

суд

Зокрема, досудовим розслідування встановило, що вказаний правоохоронець спільно з трьома учасниками злочинної групи впродовж квітня-липня 2015 року, діючи за попередньою змовою, вимагали у приватного підприємця 15 тисяч доларів США та намагались отримати кошти шляхом залякування, зокрема, влаштували два вибухи біля його помешкання.

З метою попередження подальшої злочинної діяльності працівнику міліції за клопотанням прокуратури судом обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою. Водночас, 11 вересня, Галицьким районним судом стосовно злочинця  обрано новий запобіжний захід – домашній арешт, який прокуратурою оскаржено.

Крім цього, 14 вересня у зв’язку із здобуттям нових даних, вказаному працівнику міліції повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень за ч.3 ст. 189 та ч.2 ст. 194 КК України. (Вимагання, поєднане з насильством, небезпечним для життя чи здоров’я особи, або таке, що завдало майнової шкоди у великих розмірах)

З огляду на такі обставини, та враховуючи значний суспільний резонанс, який викликав вказаний злочин, до Галицького районного суду м. Львова скеровано чергове клопотання про обрання останньому нового запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. Проте, незважаючи на доводи прокуратури, повідомлення підозри працівнику міліції у скоєнні низки тяжких злочинів, ухвалою суду в задоволенні клопотання прокуратури відмовлено та обрано – домашній арешт.

Таким чином, Галицький  районний судом міста Львова звільнив  з-під варти міліціонера, підозрюваного у вчиненні злочинів, пов’язаних із насильством.

Досудове розслідування у провадженні триває та перебуває на контролі прокуратури

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *