ОСТАННІ НОВИНИ

СБУ перекрила канал постачання харчів для терористів "ДНР"

|

Співробітники Служби безпеки України перекрили канал поставок харчової продукції до терористичної організації “ДНР”. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі СБУ.

СБУ1

Посадові особи низки харківських комерційних структур налагодили канал постачання із закордону м’ясних субпродуктів. Отриману продукцію вони незаконно переправляли на тимчасово окуповані терористами території.

Отримувачем вантажів було не перереєстроване на території України підприємство харчової промисловості, виробничі потужності якого знаходилися у так званому “ДНР”. Готова продукція та грошові кошти, одержані в результаті його діяльності, використовувалися також і для забезпечення діяльності та фінансування терористів “ДНР”.

СБУ2

Крім того, для ухилення від сплати митних платежів під час імпорту м’ясних субпродуктів в Україну, використовувалась офшорна компанія. Через неї зловмисники проводили безтоварні операції для приховування реальних обсягів та напрямків реалізації продукції.

Під час обшуків співробітники СБ України вилучили бухгалтерську документацію, грошові кошти, печатки, у тому числі офшорної компанії, продукцію, які доводять протиправну діяльність підприємців.

Проти підприємців відкриті кримінальні провадження.

Тривають оперативно-слідчі дії.

Фото: СБУ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *