ОСТАННІ НОВИНИ

Рада ухвалила нові правила дерзакупівель

|

Верховна РадаУкраїни ухвалила закон про приведення держзакупівель у відповідність з міжнародними стандартами та вжиття заходів з подолання корупції. «За» проголосував 251 народний депутат, передає кореспондент Львівського порталу.

21

За словами народного депутата України Ігора Васюника, це важливе рішення, адже найбільші крадіжки бюджетних коштів, а це мільярди, відбувалися на держзакупівлях.

22«Сьогодні ухвалили важливі зміни до законів у сфері регулювання держзакупівель.

По-перше, відтепер будуть розкривати зміст поданих пропозицій від усіх учасників, інформацію про ціну, оприлюднюватимуть протокол оцінки пропозицій конкурсних торгів. Це зробить закупівлі прозорими та усуне корупційну складову.

По-друге, усунули можливість умисного блокування торгів та спростили участь в процедурах закупівлі для бізнесу, а це означає зелене світло здоровій конкуренції», – повідомив він у своєму Фейсбуці.

Водночас нардеп повідомив, що закон скорочує перелік винятків при здійсненні закупівель та знижує ризики корупції.

«Вдалося, скоротили перелік винятків при здійсненні закупівель в окремих сферах господарської діяльності, на чому також чимало наживались недобросовісні чиновники.

Якщо узагальнити, то цим законопроектом ми проводимо деругуляцію сфери держзакупівель, зменшуємо ризики корупційних дій», – повідомив він.

20

Фото із Фейсбук

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *