ОСТАННІ НОВИНИ

Популярний «наркотик для бідних» вбиває львів’ян

|

Правоохоронці виявили, що «крокодил» – «наркотик для бідних» – стає популярним серед наркозалежних Львова. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі ГУМВС у Львівській області.

наркотики

В зв’язку з цим працівники Управління боротьби з незаконним обігом наркотиків виявляють осіб, котрі через мережі аптек, без рецептів, реалізують комбіновані лікарські препарати наркозалежним.

Реалізація комбінованих лікарських препаратів без рецептів суперечить українському законодавству. Від початку року правоохоронці виявили 53 таких факти, за якими були відкриті кримінальні провадження. Дев’ять осіб притягнуті до кримінальної відповідальності.

Суд визнав винною у скоєнні кримінального правопорушення директора однієї з львівських аптек, котра поєднювала цю посаду з посадою провізора. Жінка протягом тривалого часу реалізовувала без рецептів комбіновані лікарські препарати, що містять кодеїн. Клієнтами директора-провізора були наркозалежні особи.

Також правоохоронці попереджають, що у нашому місті набуває популярності наркотичний засіб «крокодил», або, як його ще називають «наркотик для бідних». Виготовляють його в домашніх умовах і собівартість його досить невелика. Проте особа, котра почала вживати «крокодил», проживе не довше ніж півтора року, оскільки він відразу згубно діє на всі системи організму і розкладає тканини.

Правоохоронці закликають усіх небайдужих громадян: якщо вам відомі факти торгівлі забороненими лікарськими препаратами або реалізації їх у порушення вимог Закону, повідомляйте про це правоохоронців за телефонами: (032) 258-60-01 – у чергову частину ГУМВС України у Львівській області, (032) 258-61-17 –  в управління боротьби з незаконним обігом наркотиків або на оперативну лінію 102. Правоохоронці гарантують анонімність та конфіденційність.

Фото: ipnews.in.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *