ОСТАННІ НОВИНИ

Львівським школярам пропонують на день стати депутатами

|

У рамках міської кампанії “Освіта – твій шлях до успіху” з 23 вересня до 15 жовтня понад 300 учнів спробують свої сили в управлінні та розбудові міста. Переможці інтерактивної інтелектуальної гри «Збудуй місто» отримають цікаві призи та можливість провести день у середовищі людини, чию роль вони виконували. Про це Львівському порталу повідомили у прес-службі міськради.

діти

Інтерактивна гра проходитиме у 2 етапи: спочатку серед 10-класників у кожному районі Львова, а згодом найактивніші з них змагатимуться у загальноміському фіналі. Гра організовується у рамках міської кампанії «Освіта – твій шлях до успіху» спільно з управлінням молоді, сім’ї та спорту ЛМР,  кампанією «Розумне місто» ГО «Самопоміч», навчально-методичним центром освіти м. Львова.

«Ігри почали використовувати для навчання ще тисячі років тому. Так, в Індії використовували шахи для опанування військових стратегій, адже як говорили індійські мудреці: «Хто не вміє керувати дерев’яною армією, тому не можна довіряти живу». Тому гра «Збудуй місто» має на меті показати учням, як працює «організм міста» та навчити їх піклуватись і забезпечувати його здоровий розвиток. На день учні стануть мерами та депутатами, пробуватимуть себе у різних ролях та разом будуватимуть місто, в якому хочеться жити», – розповів автор гри, керівник центру освітніх інновацій «Провентус» Максим Коляда.

«Інтелектуальна гра «Збудуй місто» є важливою для розвитку молоді, оскільки в процесі її проходження учні зможуть побачити наближений до реального процес прийняття рішення, навчаться обговорювати ідеї та шукати шляхи їх втілення, вирішувати проблеми та ставити цілі і їх досягати. Важливим навиком, який здобудуть учасники гри, є вміння працювати у команді, яке знадобиться у майбутньому їх професійному житті», – додав Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

Довідка

Гра «Збудуй місто» – інтерактивна інтелектуальна гра, розроблена керівником центру освітніх інновацій «Провентус» Максимом Колядою. Учасники гри розподіляються на команди, які представлятимуть основні функції життя міста: владу, бізнес, освіту, культуру, громадський сектор. Основне завдання гравців полягає у тому, щоб за рахунок взаємовигідної співпраці між собою забезпечити високий рівень розвитку для міста.

В процесі гри учні вивчають  базові принципи стратегії розвитку міст, основні показники соціально-економічного розвитку, розвивають навички ефективної комунікації, роботи в команді та прийняття рішень.

60 учасників діляться на дві команди («міста»). В ході гри міста змагаються між собою за наступними показниками: демографія міста (кількість мешканців), економіка міста (валовий продукт на 1 мешканця), комфортність життя (екологія, безпека та дозвілля). Перемагає місто, яке матиме вищий сумарний показник в кінці гри.

Фото: liveinternet.ru

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *