ОСТАННІ НОВИНИ

ДНК-експертиза допомогла встановити особи понад 200 загиблих у АТО військових

|

Завдяки експертизі ДНК встановлені імена 235 загиблих воїнів АТО, тіла яких були доставлені до Дніпропетровської області. Про це повідомляє Еспресо.tv.

ДНК експертиза

Як показали результати експертизи, загиблі воїни – жителі практично всіх регіонів України. Наразі на Дніпропетровщині залишаються неопізнаними ще 164 загиблих військових.

Близько ста загиблих, які раніше були поховані на Краснопільському кладовищі, вже опізнані. Після ідентифікації рідні 88 героїв вирішили перепоховати їх на рідній землі. Родини десятьох залишили героїв покоїтися з їх побратимами. Цим бійцям на Краснопільському кладовищі встановлено пам’ятники в єдиному стилі, відкрито меморіал. Тут буде створена алея пам’яті захисників Вітчизни.

На сьогодні залишилися не пізнаними 164 військових. По більшості цих тіл вже встановлені перші збіги кодів ДНК. Найближчим часом будуть проведені другі остаточні дослідження. Однак, за словами директора департаменту Ірини Федорчук, існує певна проблема з пошуком рідних загиблих. «Є психологічний фактор, коли люди не хочуть вірити у те, що їх близькі загинули. Сподіваються, що вони знаходяться у полоні. Тому і не приходять здавати аналізи або категорично відмовляються від цих процедур», – зазначає вона.

Із початку проведення АТО до Дніпропетровського обласного бюро судово-медичної експертизи доставлено 1129 тіл бійців, загиблих у зоні АТО. Візуально рідні опізнали 730 захисників, імена ще 235 було встановлено завдяки молекулярно-генетичному дослідженню.

Фото: joinfo.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *