ОСТАННІ НОВИНИ

Депутати Львівської облради пересварилися через гроші для демобілізованих бійців АТО

|

Сьогодні, 14 вересня, на сесії Львівської обласної ради розглянули питання погодження Програми підтримки у Львівській області демобілізованих воїнів, які повертаються з АТО, та їхніх сімей на 2015-2017 роки. Депутати довго емоційно обговорювали та сперечалися, втім таки її погодили. Про це з місця події інформує кореспондент Львівського порталу.

гроші бійцям

Чимало депутатів противилися тому, що в проекті програми вказувалося, що ініціатива належить “свободівцю” Йосифу Ситнику.

“Це не було моєю самоціллю, що ініціатива належить мені і “Свободі”. Це є рішення територіальної громади Львівщини”,- виправдовувався Ситник.

Він закликав депутатів облради підтримати цей документ і наголосив на його важливості.

“Воїни, які повертаються з війни, приходять в пусту хату… Наша програма передбачає одноразову виплату демобілізованим у розмірі 3 тисяч гривень, ці гроші будуть певною допомогою хоча б на місяць, щоби він прийшов до дружини і дітей не з пустими руками чи купив собі якийсь одяг…”,- пояснив “свободівець”.

Він також додав, що нині на Львівщині є 4 тисячі демобілізованих, але до кінця року буде 9. “На реалізацію програми до кінця року треба 27 млн грн, якщо говорити про зараз, то – 14-15 млн грн”,- пояснив Ситник.

Деякі депутати вимагали доопрацювання, мовляв програма справді важлива, але її треба вдосконалити. Зокрема, депутат Олександр Ганущин наголосив на тому, що не всі бійці, які воювали в АТО, мають на руках посвідчення учасника бойових дій, адже процедура його отримання не проста. А згідно з програмою, щоби отримати одноразову допомогу, демобілізований мусить його мати.

Також Олександ Ганущин згадав і про добровольчі батальйони, про які не згадали.

“Я прочитав текст програми і бачу, що вона не поширюється на добровольчі загони. Якщо це так, то я підтримую голову обласної ради щодо необхідності доопрацювання”,- додав він.

Відтак депутати Львівської облради врешті підтримали програму вцілому, але вирішили її доопрацювати.

Фото: micto.cz

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *